Мангуш  
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Жовтень » 15 » Уроки мужності в Мангуській ЗОШ І – ІІІ ст. №2
10:00
Уроки мужності в Мангуській ЗОШ І – ІІІ ст. №2

Уроки мужності в Мангуській ЗОШ І – ІІІ ст. №2

14 жовтня ми вперше будемо святкувати День захисника України. Сьогодні справа захисту української незалежності згуртувала і кадрових військових, і добровольців, і волонтерів, тому коло тих, кого ми вшановуємо як захисників України, включає і їх. Цетакож день пам'яті та пошанивсіх, хто впродовж століть боровся за свою землю і відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності.

 Сьогодні ми вшановуємо мужність і героїзм захисників територіальної  цілісності і незалежності нашої держави. Потенціал, який несе в собі Українське козацтво, може бути використаний для патріотичного виховання громадян у дусі відродження лицарського духу та любові до України, готовності захищати її територіальну цілісність. Тому вітаємо, всіх, хто вважає себе українським козаком і береже в собі пам’ять про славних лицарів запорозьких, із Днем українського козацтва, з Днем захисника України!

13 жовтня в нашій школі пройшла урочиста лінійка «Ми - нащадки козацької слави» , на якій лунали два гімни – Державний гімн України та гімн українського козацтва, які об’єднали різні покоління у спільній справі – життя в незалежній, вільній державі.Учні читали вірші про козацтво, наприкінці лінійки з урочистою ходою прокрокувала збірна команда школи, яка прийме участь 14 жовтня 2015 року в І районному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичній грі «Сокіл»(«Джура») ,показавши вправність у стройовій підготовці, зробивши почесне коло з виконанням маршової патріотичної пісні.

Вчора, 12 жовтня, учні нашої школи були в гостях у одній з військових частин на святковому заході присвяченому Дню захисника України «З повагою до захисника». А вже сьогодні ми зустрічали військових ЗСУ в/ч В1109 у стінах нашої школи. Для військових стало сюрпризом проведення спільної акції «Дерево Миру». На пришкільній території були висаджені плодові дерева, разом з військовими, на стовбури яких учні та бійці зав’язували жовто-блакитні стрічки. Військові звернулися до дітей з проханням доглядати за деревами, а вони в свою чергу будуть зберігати мир на нашій Україні-неньці. Потім всі перейшли до актової зали, на виховну годину «Захисник - який він?». Першим до учнів звернувся заступник командира по роботі з особовим складом, говорячи про патріотичне виховання і хто є такий патріот своєї рідної землі. Також він зазначив, що дуже приємно бути в школі  яка виховує справжніх патріотів, бо серед його бійців є випускник нашої, який також був присутнім на заході. Військові розповідали про стрілецьку зброю, про рід військ, у яких вони служать. Дуже змістовною була розповідь військової медичної сестри з позивним «Фокс», яка не лише розповідала про надання першої медичної допомоги, а ще й наглядно показувала, як це правильно робити. Після своєї доповіді вона подарувала медичну літературу для школи. Підсумок виховної години підвів командир взводу з позивним «Швейк», який розповів про небезпеку вибухівок різного типу і як себе слід поводити у разі їх виявлення. Зі словами привітання з нагоди Дня захисника України, до військових звернулася директор Мангуської ЗОШ І – ІІІ ст. №2 Терстуях С.І., від учнів школи їм були подаровані солодощі.

А одночасно учні молодших класів та одинадцятикласники вітали військових зі сцени РБК словами щирої вдячності за їхню мужність, хоробрість, патріотизм. З великою радістю військові приймали від малечі яскраві малюнки.

 Україна сьогодні – незалежна держава. Українські Збройні сили покликані охороняти кордони України, спокій нашого народу, створювати атмосферу миру і дружби з народами інших держав. Мільйони людей вірять, що небо нашої України-матері буде мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир, заради життя, зарад илюбові !

Заступник директора з ВР О.В.Шиян

 

Просмотров: 467 | Добавил: Mangus_School | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright Мангуська ЗОШ №2 © 2024