Мангуш  
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Лютий » 18 » Урок мужності „Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять”
12:21
Урок мужності „Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять”

15 лютого – день воїнів-інтернаціоналістів в Україні.
До 30-ої річниці з дня виведення радянських військ з Афганістану, в честь Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в Мангуській ЗОШ №2 було проведено урок пам’яті „Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять” з учнями 8-11 класів, який підготували Мангушська центральна районна бібліотека та Мангушський БК і кіно фотомистецтва ім.М.Груби. На заході був присутній учасник афганської війни воїн-інтернаціоналіст Курило В.В Мета уроку мужності -розширити знання учнів про історичні події афганської війни; виховувати повагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічної сторінки нашої історії; розповісти про односельчан, що служили в Афганістані, віддати данину пам’яті полеглим воїнам-афганцям. 
Ведучі заходу: бібліотекар Мангушської центральної бібліотеки Г.М.Парамонова, методист Мангушського БК кіно фотомистецтва ім. М.Груби М.Ф.Пухно розповіли про історію початку Афганської війни та її причини, про безсмертний подвиг воїнів-інтернаціоналістів, їхню активну громадську позицію в наш час, де воїни-афганці відіграють не останню роль, адже нині вони інтернаціональний обов’язок змінили на національний. Власними спогадами про війну в Афганістані з присутніми ділився воїн-інтернаціоналіст Курило В.В . та закликав молоде покоління бути вірними своїй Батьківщині і військовій присязі. Керівник народної студії «Екран» В.Є.Попов продемонстрував документальні фільми
« Афганська війна», « Афганська дружба», а також відеофільм створений Мангушським БК кіно фотомистецтва ім..М.Груби « Солдат війни не обирає».Хвилина мовчання і запалені свічки стали символом світлої пам’яті і вічної шани тим, хто не вернувся з Афганістану та нинішнім героям, які поклали життя за Україну. Афганістан живе і житиме в наших душах, бо цей біль вічний. Але ті, хто з нескінченною вдячністю пам’ятають біль минулого, зможуть зробити все для того, щоб наступні ранки були сонячними.

 

Просмотров: 415 | Добавил: Mangus_School | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Copyright Мангуська ЗОШ №2 © 2024