Мангуш  
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Травень » 26 » Тиждень Європи в Мангуській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 «Крокуємо Європою" 2016
20:44
Тиждень Європи в Мангуській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 «Крокуємо Європою" 2016

«Крокуємо Європою разом»
Відомий французький філософ, представник просвітництва ХVІІІ ст. Вольтер сказав: «Моя любов до Вітчизни не примушує мене заплющувати очі на досягнення іноземців. Навпаки, чим більше я люблю Вітчизну, тим більше намагаюсь збагатити мою країну скарбами, здобутими не з її надр».
Керуючись цими словами та з метою забезпечення підтримки державної політики і реалізації стратегії європейської інтеграції, у Мангуській ЗОШ І-ІІІ ст..№2 з 16 по 20 травня був проведений ТИЖДЕНЬ ЄВРОПИ. З традиційним завзяттям і натхненням у його проведенні взяли участь учні, класні керівники, вчителі школи та батьки, підтримка та допомога яких нам була необхідна. Тиждень пройшов з величезним розмахом, навіть для самих учасників, адже учні про європейські країни знають лише з чуток і Інтернету. 
Поєднавши змістовне дозвілля і навчання, у європейському вихорі « закружляли» абсолютно всі – починаючи від початкової школи і закінчуючи випускними класами. Кожний день був насичений різноманітними заходами. 
Перший день був інформаційним: випуск буклетів, яскравих стіннівок захопив як учнів так і вчителів. А кольорові малюнки на асфальті учнів 1-4 класів дали зрозуміти, у яких країнах Європи хотілося б побувати юним мандрівникам.
Другий день тижня був присвячений багатонаціональній концертній програмі «Крокуємо Європою», бо саме дружба і взаємодопомога роблять наше життя яскравим, цікавим і щасливим не тільки в Європі, але й на планеті Земля. Танці, співи і поетичне слово сплелися воєдино і зазвучали англійською, австрійською, німецькою, іспанською, грецькою, польською, італійською і білоруською мовами. Мабуть, самі організатори «Євробачення» позаздрили б талантам наших учнів.
Але як сказав відомий британський шеф-кухар – Гордон Джеймс Рамзі: «Знати про їжу людина повинна не менше, ніж про математику або про свою рідну мову». Тому наймасштабнішою була презентація-ярмарок «ЄВРОПЕЙСЬКА КУХНЯ». Всі класи заздалегідь обрали собі країну , яка входить до ЄС. Учні разом з батьками приготували різні кулінарні шедеври, презентували їх, розповідаючи про країни, особливості страв, інгредієнти. На підсумковій лінійці всі учасники були нагороджені почесними грамотами за старання.
Але проведення цього ярмарку переслідувало насамперед благодійні цілі - допомога дітям, які її потребують за станом здоров’я .У кращих традиціях школи з виховання взаємодопомоги,небайдужості до чужої біди та формуванню позиції високоморального громадянина України з отриманих під час торгівлі 3815 грн батьківським та шкільним комітетами було прийнято рішення про їх розподіл: 2000 грн були перераховані на картку дитині нашої школи, яка щоденно потребує ліки для підтримки стану здоров’я, а 1815 грн були переведені у Благодійний фонд «Сильні духом» (м.Київ) для лікування онкохворих дітей.
І наостанок хотілося б сказати – наша країна – це найкраще, що у нас є. Але ми й надалі бажаємо пізнавати світ, відкривати для себе його таємниці, дивуватися, захоплюватися, милуватися різноманіттям і різнобарв’ям народів, переймати їхній досвід і мудрість.
Адміністрація Мангуської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 висловлює щиру подяку всім учням школи та їх батькам за активну участь у всіх заходах школи. Бажаємо здоров’я, любові та миру на рідній землі!
Заступник директора з виховної роботи Шиян О.В.

Просмотров: 318 | Добавил: Mangus_School | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Вхід на сайт
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright Мангуська ЗОШ №2 © 2024