Мангуш  
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Січень » 26 » «Факультатив з поліцейськими»!
14:59
«Факультатив з поліцейськими»!

25.01.2017 року в Мангуській ЗОШ І-ІІІ ст.№2 відбулося практичне заняття «Факультатив з поліцейськими» з учнями 8-11 класів.
Розпочав це заняття в.о. начальника Мангушського відділення поліції Центрального ВП Головного управління Національної поліції в Донецькій області, майор поліції Вапіров Олександр Олександрович, який в цікавій формі розповів учням про функції та обов’язки сучасної поліції, продемонстрував засоби комунікаційного зв’язку(рації) та захисту (куленепробивні жилети, каски) для безпечної роботи поліцейських. Олександр Олександрович наочно продемонстрував комплектацію медичної аптечки, як користуватися кровоспинними джгутами та засобами першої медичної допомоги при вогнепальному пораненні та при інших видах травм.
Далі практичне заняття продовжив експерт-кріміналіст Мангушського відділення поліції, старший лейтенант Адамович Миколай Вікторович, який продемонстрував за допомогою комплекту обладнання для дактилоскопірування зняття відбитків з долоні. Здивувало,що пакунки з ліпкою стрічкою для зберігання речей, що мають відношення до злочину , дуже схожі на ті, у яких зберігаються матеріали та роботи на ЗНО. «Скринька криміналіста» дуже зацікавила учнів.
Третю частину факультативу провів старший інспектор ювенальної поліції Мангушського ВП Центрального ВП ГУНП в Донецькій області, майор поліції Тітішов Олександр Анатолійович , який розповів про бойові характеристики автомата Калашникова та пістолета. Начальник Мангушського відділення поліції Вапіров О.О. продемонстрував, у якій послідовності потрібно проводити розбір автомату. Учень 9-А класу Кіор Сергій спробував здійснити «збір-розбір» автомату, Мурадов Данило (9-Б кл) та Боровіков Євген розбирали учбовий пістолет. Але справжній майстер-клас у цьому продемонструвала вчитель технологій Тітішова Олена Василівна під бурні оплески залу.
Учням були наведені приклади адміністративної та карної відповідальності, проведена усна вікторина знавців права, у якій учасники "Молодіжної ліги майбутніх поліцейських" продемонстрували активність та добрі знання.
Олександр Олександрович зазначив високу відповідальність та активність"Лігівців" у проведенні виховних та профілактичних заходів. Він пообіцяв надавати практичну допомогу у всіх їх ініціативах щодо покращення правопорядку у селищі, при проведенні акцій по запобіганню тютюнопаління та вживання спиртних напоїв неповнолітніми. Також було порушено питання існування інтернет-груп, які несуть загрозу життю та здоров’ю дітей.
Зустріч пройшла в цікавому, активному, пізнавальному форматі. Підсумком зустрічі стало виявлення достатньої кількості бажаючих стати у майбутньому поліцейськими, гідними захисниками правопорядку.
Адміністрація школи висловлює подяку в.о. начальника Мангушського ВП Вапірову Олександру Олександровичу за чудовий «Факультатив з поліцейськими»! Чекаємо нових зустрічей!


 

Просмотров: 503 | Добавил: Mangus_School | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright Мангуська ЗОШ №2 © 2024