Мангуш  
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Лютий » 21 » До Дня вшанування Небесної Сотні.
15:42
До Дня вшанування Небесної Сотні.

У Мангуській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 до Дня вшанування Небесної Сотні була проведена ціла низка тематичних заходів.

Вчителі початкових класів Мангуської ЗОШ №2 прийняли активну участь у патріотичній акції "Лист до янгола".

Була оформлена виставка тематичних плакатів, які підготували учні 5-11 класів.

Фотопанорама загиблих учасників Небесної сотні була підготовлена спільно з працівниками Першотравневого Будинку культури і кіно фотомистецтва ім. М. Груби. Кожний присутній міг покласти квіти на імпровізовану стелу з запаленими свічками для вшанування пам’яті героїв .

Шкільна бібліотека разом з Центральною районною бібліотекою підготували виставку книжок, автори яких описують події ,які відбувалися 18-20 лютого 2014 року в Києві на Майдані Незалежності та у інших містах України.

Були оформлені пам’ятні стенди про загиблих земляків-героїв, що віддали своє життя за майбутнє України: начальника міського відділу поліції Дебальцево Євгена Юханова та помічника гранатометника відділення ручних протитанкових гранатометів гранатометного взводу батальйону спеціального призначення (резервного батальйону) військової частини 3027 Північного оперативно – територіального об’єднання Національної гвардії України ,солдата резерву Володимира Побединського, які поховані у Мангуші. Перш ніж розпочати захід, присутні поклали квіти до цих пам’ятних стендів.

Відеоматеріали для заходу були надані відділом освіти Мангушської РДА у особі начальника відділу освіти Терентьєвої Н.І.

До оформлення сцени та актової зали долучилися учні, які є вихованцями Мангушської районної школи мистецтв під керівництвом Приходченко О.В., працівники РБК та відділу культури Мангушської РДА, під керівництвом Тосхопаран Н.М.

Адміністрація Мангуської ЗОШ І-ІІІ ст..№2 висловлює подяку підприємцю, який є волонтером, Мазуру В.С. за надання живих квітів для заходу.

В одному слові «Україна» - це любов,
Це – пам’ять, це – традиції, минуле,
Її історія, її пролита кров.
Це – незалежність й міць, яку здобули.
Це впевнений й сміливий крок вперед,
Не дивлячись на негаразди і тортури,
Це сьогодення – сильне, не крихке,
І наша віра у нове майбутнє.

Такими словами ведучі , вчителі Мангуської школи №2 Мацука А.С. та Шиян О.В, розпочали захід-реквієм «А сотню вже зустріли небеса», приурочений пам’яті Небесної сотні , який відбувся в нашій школі, 20 лютого 2017 року. Сценарій до цього заходу був підготовлений заступником директора з ВР Шиян О.В. та педагогом-організатором Коломоєць Т.В.

На заході були присутні голова Мангушської РДА Черниця Д.В., голова Мангушської районної ради Топузов В.Г., військовий комісар Першотравневого РВК , майор Скляров А.Д., помічник народного депутата України Лубінця Д.В. Чілібі Н.В., майор Лісовський А.А. з батальйону «Донбас», начальник відділу освіти Мангушської РДА Терентьєва Н.І., заступники голів, керівники державних установ, бюджетних та громадських організацій. У ході тематичного заходу були нагороджені учасникі бойових дій з Мангушського району почесними відзнаками та посвідченнями «Учасник АТО».


Сьогодні ми вшанували патріотизм і мужність громадян, які в лютому 2014 року боролися за захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору. Згадували воїнів-земляків, які віддали своє життя, захищаючи рідну землю, загинувши в мирний час. Вшановували живих, які повернулися з бойових позицій. Намагалися зберегти та донести до учнів та всіх присутніх об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття.
Була проведена паралель між подіями, відстань у часі між якими майже сторіччя: участь студентської молоді в Битві під Крутами та подіями на Майдані, у виконані учнів Юдина Володимира (11клас) та Солодкого Олександра (10 клас).
Активісти ГО «Азовський патріот» виконали пісню «Небесна сотня білих журавлів», після якої присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих.
Дуже чутливо та пронизливо звучала пісня «Молитва за Україну», у виконані учнів нашої школи.

Після проведеного заходу, з метою покладання квітів до пам’ятних знаків, були відвідані місця поховання Героїв смт. Мангуш.


Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, особливо, коли проливається людська кров. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.
Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм.

Просмотров: 563 | Добавил: Mangus_School | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Copyright Мангуська ЗОШ №2 © 2024